Hvad fortæller du dig selv når du gør noget dumt eller når der er noget du ønsker dig, men hvor du i sidste ende taler dig selv ned? Måske fortæller du dig selv at det aldrig vil lade sig gøre?

Idag vil jeg gerne dele lidt med dig, der kan sætte dine tanker i perspektiv.

For når vi fortæller os selv, at DET kan jeg ikke, det bliver aldrig til noget så er det også sådan det ender med at blive. Det blive med andre ord din sandhed og virkelighed.

Ligesom basketball spilleren der skal visualiserer at bolden går i nettet ved 3 meter mærket, for at den faktisk også rammer, sådan kan du også visualiserer og fortælle din hjerne at noget kan lade sig gøre.

Det er altså en metal øvelse og noget du skal være bevidst om. Fange dine tanker i de forskellige situationer og være nysgerrig på hvad de tanker før ved dig, din indstilling og dine følelser. Det hele er med til at forme din virkelighed. Hvis du skælder dig selv ud for hver gang du laver en fejl, istedet for at accepterer og tale selvkærligt til dig selv, så vil du nedgøre dit selvværd. Føle dig mindre værd og du taler nedladende til dit indrebarn, gør dig selv forkert. Hvad tror du det gør ved dig, bliver du stolt eller går du undskyldende og med bøjet nakke af skam?

Jeg har virkelig selv gjort det mange gange, talt mig selv ned og ikke op. Jeg laver fejl, jeg er menneske ikke en robot, jeg vælger i dag for det meste at grine af de fejl der må komme. Nogle gange er det ting hvor jeg tænker øv det lige skulle være sådan, men når jeg siger pyt siger nåååå ja det er bare en ommer. Så er energien og mit humor ikke negativt præget. Jeg får lyst til at give det et ekstra skud og tænker der nok var en mening med at det ikke skulle lykkedes første gang, eller at jeg skulle lave det om. Oftest viser der sig en årsag til at det ikke lige skulle gå som jeg troede. Jeg er mere i tillid med tingene idag og bebrejder ikke mig selv for de fejl der må komme. Derfor taber jeg ikke modet og derfor har jeg det også virkelig godt med mig selv.

Tidligere havde jeg stemmer der “slog mig mentalt”, der gjorde mig SÅ forkert, kaldte mig øgenavne og der alt sammen gav mig følelsen af at jeg ikke fortjente noget der var godt, eller gav mig følelsen af mindre værd.

 

3 ting du kan sige til dig selv og din aktive negative destruktive hjerne der bygger dig op og ikke piller dig ned:

  1. Jeg er bare et menneske der også kan lave fejl, det gør mig ikke til et dårligere menneske.
  2. PYT – der er en årsag til at dette skulle ske som jeg måske ikke ser lige nu, men det er bare en ommer.
  3. GRIN AF DET – lav grin af det, del det med en ven og gør en fest ud af det. Vend den negative energi på et split sekund og accepter at nå ja, det hele går jo nok.

 

Et lille ekstra tip: Vil du lette stemningen så kan noget højt musik og bevægelse flytte dit negative fokus, giv dig selv en 10 min dansepause og nyd kroppens bevægelser. I stedet for at lade hjernen tage over. Du slipper en masse endorfiner løs i kroppen ved at tillade dig selv et “spille rum” og bevægelse øger blodtilførelsen i hele kroppen og giver mere energi, den den negative energi der kan sæte sig som blokeringer i nakken, som træthed, hoevpine, irritation osv.

 

Med mere bevidsthed på vores tanker, kan vi løfte de negative følelser. Er det noget meeeget stort du har svært ved at slippe kan det virkelig hjælpe at råbe højt i skoven eller ned i en pude. Tillad dig selv at omfavne de følelser der kommer op og acceptér at de er der.

Du er SKØN ligesom du er, og ikke mindre skøn fordi du kludrer rundt eller laver fejl, prøv at spot hvad årsagen til det måske kunne være? Blev resultatet endnu bedre? Styrkede det samarbejdet og venskaberne med kollegaerne? Blev projektet eller opgaven endnu bedre end første omgang? Vær nysgerrig og tillad dig selv at spotte meningen og smil af det der kommer frem.

 

Tak fordi du er dig!

//Kærligst Joylynn

 

%d bloggers like this: