Jeg taler en del om frygt, ego og hvad og hvordan det styrer vores måde at leve vores liv på. Hvordan frygten begrænser os i at leve vores største potentiale og udleve drømme og opleve total lykke.

Frygten er en del af det og være menneske, men det er når vi lever i frygten at jeg føler vi begrænser vores egen potentiale og lader os nøjes med halve løsninger.

Jeg tror altid at frygten vil være en del af livet, men jeg tror også på at vi har et valg om at lære den og kende, forstå hvorfor vi har den og hvorfor den holder os tilbage. Holder os tilbage fra at opleve kærligheden, passionen og livsglæderne i form af arbejde og drømme.

Hvis du tillader dig selv at være nysgerrig, bare lidt, på hvorfor du har en frygt for eksempelvis at opleve den store kærlighed, eller det at tale foran 1000 vis af mennesker. Måske er der faktisk en vidom at hente i frygten. Ofte kommer den fordi den vil beskytte os, jeg ved godt jeg ofte omtaler den som en “fjende”, men det er kun fordi jeg ser og kender mange der lader sig begrænse af den, der ikke udlever deres drømme eller lader sig undertrykke af den. Ved at forstå din egen frygt og hvorfor den kommer, lader du dig åbne op for muligheder og glæder du aldrig kunne have forestillet dig muligt.

 

5 ting frygten måske kommer for at fortælle dig:

  1. Den vil beskytte dig fordi du før har oplevet svigt eller skuffelse.
  2. Den vil beskytte dig i at opleve smerte.
  3. Den kommer fordi den tror du dør, hvis du kommer derud, hvor du aldrig har været før, og jo din krop kan godt have den følelse selvom det ikke er noget livsfarligt du bevæger dig ud i.
  4. Den vil altid holde dig fra noget der er nyt, fordi din hjerne altid vil brygge den værst tænkelige situation og udfald.
  5. Som ur-menneske var frygten vigtig, fordi den advarede os og sørgerde for at vi overlevede blandt vilde dyr og i en barsk natur

 

Frygten er ikke en fjende, men jeg ser den som en, hvis jeg lader mig styre af den. Hvis jeg tillader at den holder mig tilbage i det liv jeg ønsker mig, så er den en fjende, i mine øjne. Man har en talemåde, der lyder noget alá “keep your friends close, and your enemies closer” – når du holder fjenden tæt ind til livet, kan du forstå og forudse handlingsmønstre, så du kan styrer udenom og stadig gå frem. Måske er det også en vigtig morale i livet, at forstå at frygten er en fjende vi skal forstå, for at vi stadig opnår og lever det liv vi drømmer om, først der er vi frie og først der finder vi meningen med livet? … måske 🙂

 

Tak fordi du læser med, med et varmt hjerte og en nysgerrig sjæl

Joy

 

%d bloggers like this: