Hvornår fortæller vores hjerne os at noget er en god idé?
Når smerten bliver uudholdelig eller vi står overfor noget vi ikke kender, finder vi trygheden i det velkendte. Derfor går mange ud og hooker up med en ny hurtigt efter, måske endda indleder et forhold kort tid efter et brud. Fordi det er for svært at være alene, mærke smerten og ensomheden, tomheden. Når noget forlader dig eller når du afviser kærligheden. Det VIL føles tomt. Der jo faktisk er naturlig, du er jo ikke længere sammen med én du måske troede du skulle dele resten af livet med, eller som du troede var noget der kunne bygges på. Det er et tab. Vores smukke hjerne flygter ind i tryghed i det velkendte, og vi kan vælge at lukke af for følelserne, hjertet, fordi vi logisk fortæller os selv én historie om at når der er en ny, så er de gamle følelser erstattet, den gamle flamme erstattet med noget nyt og spændende der tager din opmærksomhed. Det er egentlig også sandt nok, men der er også en årsag til at det hedder en rebound eller en trøsteklud.

Det er en rigtig god idé at fjerne mit fokus fra det der gør ondt, siger den logiske hjerne, vi har lært altid at fjerne fokus fra smerten, lade os underholde eller fokuserer på noget andet. Se bare børn når de falder, “Op igen, det var ikke slemt prøv og se fuglen der”. Hjertet derimod skriger på at du hører og lytter til den smerte der ligger og gemmer sig, der er alt andet end logisk. Jeg ved af egen erfaring at smerten vil indhente dig, lige meget hvad. Jeg oplevede en kærestesorg jeg havde lukket ned, 17 år efter bruddet.

Det har også provokeret andre at jeg ikke kigger logisk på hvad kærlighed egentlig er, at jeg vælger at stole på det jeg mærker og ikke lader mig styre af hvad andre ville gøre eller handle i deres “sko”.

“Du skal finde dig én mand der er på din egen alder, han er for ung, han er for umoden, han tjener ikke nok, du skal have én mand med en vis erfaring og viden og visdom omkring livet, skal have en sund familie, økonomi, familie historie osv.” er ret sikker på jeg har hørt mange igennem tiden, og tror endda også jeg selv flere gange har stået og været “klog” på hvad der virkede mest fornuftigt, for andre, men kærligheden er ikke fornuftig, den er der bare lige meget arbjede, tøjstil, alder eller andet. Derudover kan du aldrig vide hvad der er bedst for andre, det er kun dem der kan mærke det, i sidste ende.

Kærlighed og connection har altså ingen alder. Det er ikke noget du kan kontrollere, men du ved det er der når du mærker den. Du kan ikke sige og pakke den ind i en bestemt pakke, fordi du har overbevist dig selv om at kærligheden er X antal år gammel, ser sådan og sådan ud og har et bestemt arbejde. Velkommen til hjernen og alle de begrænsninger den ligger for din hoveddør, til et liv der overgår din vildeste fantasi og en kærlighed der er værd at kæmpe for og som er helt unik. Jeg har ikke oplevet den helt særlige connection mange gange i mit liv, faktisk virkelig få gang. Måske vil jeg uddybe det nærmere én dag, for det er en ret god historie 😉

Du kan opleve begær, du kan lære at elske et andet menneske for de værdier og holdninger og for det menneske vedkommende er. Fordi du vender dig til at I lever sammen, deler et familieliv sammen. MEN den kærlighed der er magisk, hvor der er en længsel, hvor der ikke er ord, der er ubeskrivelig og hvor du bare føler det du føler. Den har ingen alder og hører ikke til i nogle kasser.

Der er nogen der siger at kvinden finder sig selv mens manden finder sig en ny hurtigt efter et brud. Jeg valgte at vælge mig selv til og mærke alt det jeg nu skulle, for at kunne stå med et rent og klart hjerte, til en ny. Det syntes jeg var og er mest fair efter 16 år sammen, hvor jeg nu for første gang siden jeg var 18 står i en noget anderledes dating kultur og verden. Både for min egen skyld og for den “næste” jeg vælger at tage ind i mit hjerte. Noget jeg endelig ærligt kan sige, at jeg er klar til nu.

Jeg tror på at vi selv vælger hvad vi “tror på”, at vi selv vælger de regler i livet vi ønsker at leve efter, nogle er mere ubevidste end andre. Vi har en masse overbevisninger i hjernen, der stammer fra andre eller som vi er opvokset med. “Sådan og sådan ser kærligheden ud”, “Den kommer i sådan og sådan en kasse” “…og du skal finde en der har et godt arbejde, tjener så meget og så meget og som har nogle gode værdier”.

Sikke noget PIS siger jeg bare!

Det er ikke kærlighed – vi leder og leder efter den store kærlighed, der kan feje benene væk under os. Vi forstår bare ikke at kærligheden skal vi tillade os selv, vi skal turde være sårbare og ærlige og det er ikke nemt. Jeg har mine egne udfordringer omkring det at lukke mit hjerte helt op, jeg arbejder på det, men er bevidst om min udfordring. Derfor var det også altid nemmere for mig at finde forhold hvor jeg ikke mærkede “hele gnisten” fordi den skræmmer hver en celle i mig. For mig er det fordi jeg ikke har kunnet tage kærligeheden ind, fordi jeg har oplevet en afvisning af kærligheden meget tideligt i mit liv, der lukkede en del af mig ned, så jeg har svært ved at stå i og med den. Derudover har jeg haft mange år hvor jeg ikke havde en kærlighed til mig selv, jeg slog mig selv i hovedet og følte inderst inde ikke at jeg fortjente kærligheden. Ved at forstå min egen historie og begrænsninger i at opleve den magiske kærlighed, forstår jeg også hvad jeg kan arbejde med, for at byde den indenfor og tillade mig selv at elske og åbne hele mit hjerte.

MEN jeg tror på den, den magiske kærlighed og jeg vil kæmpe for den og den fyr, som jeg mærker et særligt bånd til. Det gjorde jeg ikke tidligere. Nu ville jeg ydmyge og ofre og vise mig for at møde kærligheden. Jeg har stadig mit mod og en vilje og jeg ved at jeg nu tør kæmpe for at ligge mine “ar” i kisten og omfavne kærligheden. Den kærlighed der ingen alder har, ikke kommer i en bestemt form eller kasse med en vis portion af noget bestemt. Den kærlighed der bare gør mig nysgerrig, giver mig bobler i maven, giver mig lyst til at opleve livet og nærheden og som er mere end bare den fysiske kontakt, der er virkelig nem at få idag, du skal jo nærmest bare hænge et “ja tak” skilt på døren 😀

 

Med mit åbne hjerte og troen på den dybe kærlighed,

Joy

 

%d bloggers like this: