De sidste uger har jeg hørt en del. Hvad er spiritualitet, hvor spirituel er du egentlig? og jeg har ligefrem fået stukket i hovedet “Du er altså også blevet meget spirituel..” Men ok, hvad vil det egentlig sige at være spirituel med et par moderne øjne.. for mig.. Det satte mine tanker igang.

Jeg har reflekteret over det og idag deler jeg med dig, mit syn på hvad spiritualitet er for mig.

Helt kort, så føler jeg at det og være spirituel er en privat ting, det er en måde at mærke ind i sit hjerte og være i kontakt med sit hjerte og den du er på. Jeg har mediteret i 2 år, dyrker Yoga, vinterbader og har øvet min intuition for at være så meget i kontakt med “mig selv”, fordi jeg ønskede at forstå det menneske jeg er. Jeg følger det der føles rigtigt og arbejder i det hele taget rigtig meget med mine sanser, følelser og sensibilitet.

Jeg har hele mit liv været sensitiv, men aldrig forstået hvad det egentlig betød. Altid været nysgerrig som en i f… og været en rigtig spørge Jørgen. Jeg har altid gerne ville “dyrke” selvudvikling, fordi jeg syntes det er møj spændende og har med årene tilladt mig selv, at være mere åben overfor de ting jeg ikke “forstår” og lade min nysgerighed drage og fører mig.

Og måske er spiritualiteten netop noget.. vi ikke skal forstå, måske er det her tilladt bare at være med det der føles godt uden at skulle forklare eller begrunde og forsvare?

Måske er det derfor det er så svært at sige “Jeg er spirituel”, fordi hvad betyder det egentlig? Det er uhåndgribeligt og faktisk er det heller ikke rigtigt til at forklare, og det er måske lige præcis heller ikke meningen at det skal forklares.

Så altså, for mig.. er det at være spirituel, at være nysgerrig og åben for det jeg ikke forstår med min hjerne, men som drager mig og fylder mig op med kærlighed. Det er at mærke magien og lykkebobler og glæden ud fra mit hjerte. Samtidig med at jeg beskuer og reflekterer over livet og ser verdenen som den legeplads, jeg føler den skal være, i mit liv. En måde at favne sig selv på og en måde at forstå det “uforståelige” på.

Faktisk er der for nyligt lavet en ret interessant artikel omkring livet efter døden, hvor videnskaben nu står indenfor, at der er mere til livet efter døden.

Læs artiklen her: Videnskaben beviser

Derudover har jeg læst flere artikler omkring energiarbejde, der beskriver udførligt hvordan Co2 i kroppen påvirkes og at det ikke er så uforståeligt eller hokus-fillihankat, som vi måske går og tror at det er.

Det sætter hvert fald nogle spændende tanker igang, i min nysgerrige hjerne. For måske har vi bare svært ved at forstå, det vi ikke forstår, tage det ind vi ikke kan se og omfavne det nye fordi alt nyt kan virke skræmmende og farligt, sådan er det så med alt nyt skal vi huske, både et nyt arbejde, en ny skole, en ny by osv. 🙂

Og måske er spiritualiteten bare en betegnelse og måske vi kan tage det ind vi kan bruge, som giver mening for os, uden at skulle forklare nnoget som helst. Der behøver måske ikke være en manual over hvad det skal være. Måske kan vi tillade os selv at plukke og vælge til, det som faktisk er gavnligt og beriger lige dig, uden at det hele behøver give mening eller være logisk.

 

Med smukke nysgerrige tanker, ønsker jeg dig den dejligste dag.

Joy

%d bloggers like this: